EloBoost Academy

Tot ce trebuie să știți despre niveluri scăzute de creatinină

Tot ce trebuie să știți despre niveluri scăzute de creatinină

includem produse pe care credem că sunt utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link -uri de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.

Niveluri scăzute ale creatininei produsului rezidual din corp ar putea fi un semn pret alkotox că ficatul sau mușchii nu funcționează la fel de bine cum ar trebui. Caracteristici își propune să afle ce cauzează nivelul creatininei, indiferent dacă acesta este întotdeauna un motiv de îngrijorare și ce se poate face pentru a restabili nivelurile mai sănătoase.

Când organismul folosește creatina aminoacizilor pentru energie, creatinină este lăsat în urmă ca deșeuri. Nivelurile de creatinină din fluxul sanguin sau urină pot fi verificate dacă există îngrijorarea că cineva poate avea o boală a ficatului sau a mușchilor.

Mai des, nivelurile scăzute ale creatininei sunt un semn al pierderii masei musculare, deoarece Oamenii îmbătrânesc sau este o afecțiune temporară în timpul sarcinii sau în perioadele de boală sau din cauza malnutriției.

Fapte rapide despre creatinină:

 • Creatina este un aminoacizi realizat în mod natural în organism, cu o cantitate mică provenind din alimente.
 • este utilizat pentru energie în corp, făcut în ficat și găsit în mușchi.
 • Niveluri de creatinină scăzute la un nivel mai în vârstă Adultul, sau la cineva care este ușor subponderal, nu ar trebui să fie o cauză serioasă de îngrijorare.

Ce este creatinina?

Aminocidul numit creatină a câștigat popularitate, deoarece un supliment alimentar datorită dovezilor că poate crește masa corporală, îmbunătățirea performanței intensă pe termen scurt și ajută la recuperare.

Când creatina se descompune pe măsură ce este folosită pentru energie, creatinina este Cr mâncat ca produs deșeu.

Nivelurile de creatinină variază de la o persoană la persoană, în funcție de factori precum dimensiunea corpului, vârsta sau sexul, deci nu există un nivel standard sau „normal”.

Niveluri scăzute de creatinină ar putea indica o problemă cu mușchii sau ficatul, dar se pot datora ceva mai puțin grav, cum ar fi masa musculară redusă la adulți în vârstă sau sarcină.

teste și efecte asupra organismului

Creatinina este întotdeauna prezentă în fluxul sanguin, unde este îndepărtată de rinichi și părăsește corpul în urină.

Deși este un produs deșeuri, cercetările sugerează că creatinina din corp poate juca și O parte în combaterea bolilor, așa cum s -a dovedit că oprește creșterea bacteriilor.

Clearance Creatinine este un test folosit de medici care arată cât de bine rinichii îndepărtează creatinina din fluxul sanguin.

Testul se face folosind un eșantion de urină cronometrat, ceea ce înseamnă că toată urina trece pe cineva într -o perioadă de timp stabilită, cum ar fi 24 de ore, este colectat și testat la Sho w cât de multă creatinină a fost eliminată din corp de către rinichi.

Acest test este cel mai adesea folosit pentru a judeca niveluri ridicate, mai degrabă decât niveluri scăzute de creatinină din corp și este probabil să fie utilizat alături de alte teste pentru a arăta la sănătatea generală a rinichilor.

Cauzele creatininei scăzute

Există patru cauze cheie ale creatininei scăzute:

 • Masă musculară scăzută
 • Probleme hepatice
 • Dieta
 • Sarcina sau boala

Masa musculară scăzută

Nivelurile de creatinină sunt adesea legate de Masa musculară sau cantitatea de mușchi din corp, care poate scădea odată cu vârsta sau boala.

Niveluri scăzute pot indica faptul că mușchii sunt mai puțin puternici sau se deteriorează, de exemplu cu o boală, cum ar fi distrofia musculară (MD ).

Adulții mai în vârstă pierd adesea o masă musculară cu vârsta, iar acest lucru nu este de obicei o preocupare medicală serioasă.

Probleme hepatice

Creatina este făcută în ficat și un ficat nesănătos care nu funcționează corect nu va putea face suma normală o F Creatină.

Pentru bolile hepatice cronice, poate exista o reducere de 50 la sută a producției de creatină. Acest lucru înseamnă că vor exista niveluri mai mici de creatinină în sânge, care pot fi verificate cu un simplu test de sânge numit test de creatinină serică.

Deși creatina este făcută în mod natural în corp, o cantitate mică provine din Mâncarea, atât de scăzute niveluri de creatinină s-ar putea raporta la dietă.

Creatina se găsește în cea mai mare parte în carne, astfel încât cei care urmează o dietă vegetariană sau cu conținut scăzut de proteine ​​pot avea niveluri mai mici decât persoanele care mănâncă carne.

O perioadă prelungită de a nu mânca sau de a avea o boală care împiedică pe cineva să mănânce, ar putea fi o altă cauză a nivelurilor scăzute de creatinină.

Sarcina este adesea o cauză a nivelurilor scăzute ale creatininei, care ar trebui să revină la normal după ce o femeie a născut.

Simptomele creatininei scăzute

Simptomele creatininei scăzute vor varia în funcție de starea de bază, dar poate include:

 • Masă musculară scăzută: lipsa de forță, dificultăți de exercițiu, un corp subțire sau fragil.
 • Boala hepatică: ficat inflamat, care poate provoca dureri în această E partea dreaptă superioară a abdomenului, oboselii sau greață.
 • legată de dietă: să te simți slab sau amețit, să slăbești.

În majoritatea cazurilor, simptome este puțin probabil să indice clar nivelurile scăzute ale creatininei și ar putea indica alte probleme de sănătate.

Un profesionist medical va testa nivelurile creatininei ca parte a unui diagnostic dacă sunt prezente alte simptome și este nevoie de un test.

Niveluri de creatinină scăzute și ridicate

De obicei, creatinină scăzută înseamnă că în corp este prea puțină creatină. Această stare se va raporta la ficat, mușchi sau dietă.

Niveluri ridicate de creatinină înseamnă, de obicei, că există prea multă creatină în corp sau că creatinina nu este filtrată și îndepărtată din corp.

Nivelurile de creatinină cresc adesea în timpul exercițiilor fizice intense, deoarece mai multă creatină este arsă pentru energie sau pentru că cineva poate mânca o dietă bogată în proteine.

Niveluri ridicate ar putea indica, de asemenea, o problemă cu Rinichii, deoarece aceste organe scapă de produsele reziduale din organism pentru a menține sângele curat.

Niveluri scăzute de creatinină pot indica diferite condiții diferite, astfel încât un medic va folosi rezultatele testelor alături de alte verificări pentru a afla ce Problema care stă la baza ar putea fi.

Dacă nivelurile scăzute ale creatininei, alături de alte simptome, arată că cineva poate avea boli hepatice, tratamentul este probabil să înceapă cu modificări de medicamente și stil de viață. Aceste modificări ar putea include consumul unei diete mai sănătoase și renunțarea la alcool.

Dacă cineva are o boală musculară, tratamentul poate include terapie fizică, medicamente sau chirurgie pentru a -i susține să rămână mobile.

Cum se crește nivelul de creatinină

exerciții blânde pentru creșterea masei musculare sau creșterea aportului de creatină în dietă poate ajuta, în special pentru cei cu o dietă vegetariană care poate nu mănâncă suficientă proteină.

Pentru persoanele care fac exerciții fizice de mare intensitate, creatina ca supliment alimentar este în general considerată sigură. O serie de suplimente de creatină este disponibilă pentru achiziționarea online.

Cu toate acestea, organismul produce creatină în mod natural, iar majoritatea persoanelor care mănâncă o dietă echilibrată și sunt moderat active nu ar trebui să -și completeze dieta.

Niveluri scăzute de creatinină pot indica o problemă de sănătate de bază, cum ar fi bolile hepatice, dar dacă acesta este cazul, de obicei se va prezenta alături de alte simptome. În aceste cazuri, afecțiunea va fi testată cel mai bine de către un medic.

Mai des, nivelurile scăzute de creatinină sunt o parte normală a îmbătrânirii sau o problemă temporară care poate fi rezolvată cu modificări la dietă.

 • Sânge/hematologie
 • Boala hepatică/Hepatită
 • Nutriție/Dietă
 • Urologie/Nefrologie

Știrile de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .